Експедиція пам’яті

експедиція пам’яті. Зображення 1
Визначні дати: 80-річчя від дня народження видатного археолога Бориса Мозолевського та 45-річчя з часу віднайдення золотої Пекторалі спонукали зв’язківців міста та регіону об’єднатися, аби розповісти світові про епохальні події століття.


Про життя відомого археолога Бориса Мозолевського, його шлях поета-дослідника Подніпровського краю, співця золотої Пекторалі, про місто Покров, що святкує своє 60-річчя, відтепер можна дізнатися і радіохвилями країни та світу.
Радіоспільнота краю вийшла з пропозицією відкриття спеціального позивного EM80EM, базовий сигнал якого надходить з колективної радіостанції Будинку творчості дітей та юнацтва. Протягом літа зв’язківці – команда Покрова у складі Миколи Голуба, юних спортсменів, учнів НВК№2 Дарини Іл’їної, Аліни Левченко, Миколи Коробки, а також колишніх випускників колективної Романа Романенка, Сергія Смоліна, Олександра Кормакова та колег з Нікополя,  веде історичний екскурс короткими хвилями. Широка зацікавленість минулим гірницького краю вилилася у експедицію на курган Нечаєва могила, де сплелися історія скіфії з воїнським подвигом Другої Світової.
На сьогодні курган є одним з найбільших у степовій зоні Євразії, з ним пов’язані спогади про Нікопольсько-Криворізьку операцію, у ході якої за Нечаєву могилу полягло 1500 солдат. З вершини кургану, який не став свого часу розкопувати Борис Мозолевський, вівся зв’язок зі світом на всіх діапазонах, усіма видами випромінювання. Було проведено 582 радіозв’язка і це тільки початок.

Спеціальний позивний залишатиметься відкритим до кінця 2016 року. Спортсмени планують провести рекордну кількість зв’язку, розказуючи про великого романтика від археології – Бориса Мозолевського, про Покров, гірницький край. А на згадку про радіознайомство відправляти зв’язківцям країни та світу картки з портретним зображенням видатного археолога та світлинами рідного міста, котрому цьогоріч – 60!
Прес-служба міського голови.

експедиція пам’яті. Зображення 2

експедиція пам’яті. Зображення 3

експедиція пам’яті. Зображення 4