Економляться бюджетні кошти

економляться бюджетні кошти. Зображення 1
Про прозоре та ефективне використання бюджетних коштів сьогодні говорили на семінарі з використання системи електронних закупівель ProZorro, що відбувся у міськвиконкомі. На запрошення міської влади його провели регіональні координатори з впровадження системи, представники платформи «Громадський контроль» - Денис Селін та Артем Романюков.


Участь у семінарі була обов’язкова для керівників та уповноважених представників підприємств, установ та організацій міста, які є розпорядниками бюджетних коштів.
Запрошені фахівці давали практичні поради, як працювати ефективніше в системі електронних закупівель, місцеві розпорядники бюджетних коштів піднімали проблемні питання використання ProZorro. Разом шукали відповіді, як протистояти недобросовісним постачальникам товарів та послуг, обговорювали нюанси в оформленні замовлень, відповідальність за недобросовісне ставлення до проведення держзакупівель та інші питання.
Попри те, що вони є, місто активно працює у новій системі. З початку її впровадження, через  ProZorro відбулося 248 закупівель на загальну суму понад 9 мільйонів гривень, що дало можливість зекономити майже 600 тисяч гривень бюджетних коштів.
Прес-служба міського голови.