Дорогі земляки! Шановні ветерани, працівники тилу, діти війни! Від щирого серця поздоровляю Вас зі світлим святом – Днем Перемоги!

дорогі земляки! шановні ветерани, працівники тилу, діти війни! від щирого серця поздоровляю вас зі світлим святом – днем перемоги!. Зображення 1
Для кожного з нас це особлива дата, вона увібрала в себе усю велич народної звитяги, мужності й героїзму – безмежної любові до своєї землі. Цього дня ми вкотре перегортаємо скорботні сторінки війни, які стали уроком для усієї світової спільноти. Пишаємося безсмертним подвигом наших дідів, які відстояли для нас право жити, ростити дітей, бути громадянами своєї країни.
Багатостраждальна Україна прийняла на себе найжорстокіші удари ворога. Тут проходили кровопролитні, вирішальні битви, у яких, за офіційною статистикою, загинув кожен четвертий українець. І наші земляки, хто добровольцем пішов на війну, боровся з ворогом у партизанських загонах, що діяли у Дніпровських плавнях.
Війна страшними роками окупації знекровила гірницький край. Близько двох тисяч наших земляків були вивезені до Німеччини, 165 мирних жителів загинуло від рук ворога.
Дорогою ціною дісталася Перемога. Тільки за звільнення нашого міста полягло 1459 солдат, 615 земляків не повернулося з фронту, близько двох тисяч військовополонених закатовано у таборі, що діяв під час окупації на території селища Рудник.
За словом «Перемога» стоїть мужність і героїзм солдат-визволителів, героїв тилу, чий подвиг священний і незабутній. Цього дня ми згадуємо всіх: хто загинув у вогні війни, через хвороби і поважний вік не зустрів сімдесят другу переможну весну…З вдячністю і повагою низько вклоняємося сивочолим героям, які поряд з нами – ветеранам війни, тилу, дітям війни. Ваше життя залишається прикладом істинного патріотизму. Воно надихає наших захисників, хто виборює цілісність і незалежність України. Наш святий обов’язок гідно продовжувати розпочату Вами справу, берегти і примножувати надбання Перемоги – героїчні сторінки нашої спільної історії. Щастя Вам, здоров’я і довголіття, дорогі наші ветерани! Нехай повсякчас з Вами будуть повага і розуміння, любов і турбота! А наша рідна земля процвітає під мирним, безхмарним небом!

З повагою, міський голова Олександр Шаповал.