ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ! ШАНОВНІ ВЕТЕРАНИ, ПРАЦІВНИКИ ТИЛУ, ДІТИ ВІЙНИ! ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ ПОЗДОРОВЛЯЮ ВАС З ДНЕМ ЗВІЛЬНЕННЯ ПОКРОВА ВІД НАЦИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ!

 

77 років минуло з того історичного дня, коли територію Покрова було звільнено від ворога – від окупації. Четверте лютого залишається священною датою, незабутньою датою. Сотні життів було віддано за мир, за майбутнє нових поколінь. Покров пам’ятає про це, зберігаючи літопис великого подвигу.

За звільнення нашого міста, у ході Нікопольсько-Криворізької операції, полягло 1459 солдат. 615 земляків не повернулося з фронту, близько двох тисяч військовополонених закатовано у таборі, що діяв під час окупації на території селища Рудник. Близько двох тисяч наших земляків були вивезені до Німеччини, 165 мирних жителів загинуло від рук ворога. Кожна родина позначена війною. Четверте лютого – це символ героїзму солдат-визволителів, працівників тилу, партизан та підпільників.

Час невблаганний і Герої ідуть у кращі світи. Вже у 2021 році Покров попрощався з останнім учасником Нікопольсько-Криворізької операції, розвідником, людиною, що пройшла війну з першого до останнього дня, Почесним громадянином – Романом Адамовичем Судольським. Наш обов’язок – берегти пам'ять. Вклоняємося нашим ветеранам, дітям війни, чиє життя є прикладом, надихає наших захисників на сході країни. Щастя Вам, дорогі наші ветерани, і довголіття. Нашому рідному місту миру та процвітання!

З повагою – міський голова Олександр Шаповал.