Дорогі ветерани й учасники війни, земляки!

 

Сьогодні ми відзначаємо День пам’яті та примирення, 74 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дві дати – то одвічна пам'ять і скорбота за тими, кого забрала війна.

Понад сім десятків літ минуло з того часу, як на нашу землю прийшов мир.

Він був виборений та вистражданий солдатами, учасниками підпілля, робітниками тилу – народом, який виніс на плечах Перемогу.

Україна заплатила за неї велику ціну. Сім мільйонів полеглих - у війні загинув кожен п’ятий українець. Покров теж був плацдармом військових дій. Понад 1500 воїнів віддали своє життя за визволення нашого міста, загинуло близько 200 мирних жителів, окупантами закатовано 1980 військовополонених.

Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих, низько вклоняємося у глибокій шані ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни, піднімали з руїн Покров.

Ви є прикладом для наших воїнів, які захищають територіальну цілісність України на східних рубежах, боронять її незалежність та суверенітет.

А День Перемоги назавжди залишиться символом самовідданості й мужності, прикладом патріотизму – великої любові до своєї землі.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу нашої країни.

Довгих літ, щастя і здоров’я нашим ветеранам, злагоди та мирного неба над головою Вам і моїм дорогим землякам – покровчанам!

З повагою – міський голова Олександр Шаповал.