Дорогі брати і сестри!

дорогі брати і сестри!. Зображення 1
Вітаю Вас з великим святом Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії!
Радісно і урочисто у цей день ми згадуємо виявлення у світі таїни божественної любові до нас грішних. Починаючи з ранньої християнської церкви, подія Благовіщення вважалася першим актом виконання Богом своїх обітниць про Христа.


Якось Пресвятій Діві Марії, що жила у місті Назареті у будинку праведного Йосипа Обручника, явився Архангел Гавриїл. Перекази свідчать, що саме в той час Вона читала те місце Святого письма у книзі пророка Ісаї, де йшлося про народження Спасителя від Діви. Архангел Гавриїл повідомив Діві Марії, що у неї народиться Син Ісус, і це буде Месія, Син Божий. Марія зніяковіла. «Не бійся, Маріє, Ти знайшла благодать у Бога. І зачнеш в утробі і породиш Сина і даси Йому ім'я Ісус. Він величний буде і Сином Всевишнього назветься… і царству Його не буде кінця». (Луки 1:30-32). І Пречиста Діва Марія смиренно мовила: «Хай буде мені за словом Твоїм».
Дата свята Благовіщення пов’язується з датою Різдва Христового, між якими відстань рівно 9 місяців.
Праздник Благовіщення Пресвятої Діви Марії святкуємо з великою користю для душ своїх. Пречиста Богомати має стати провідною зорею нашого життя. На те ж Вона світить своїми чеснотами на небосхилі Христової Церкви, щоб ми це світло бачили, і щоб воно стало нашим дороговказом на невідомій дорозі життя нашого.
Тому ж стараймося уподібнити свої серця до серця пречистої нашої Марії й Заступниці Небесної. Покора її серця нехай стане покорою нашого серця, чистота її – нашою чистотою, святість її – нашою святістю.
Нехай у це свято кожному із нас прийде розрада від Божої Матері, Благословенної в жонах, і ми зможемо провести в молитві і богомислії Великий день, що наближаються – Світле Христове Воскресіння!
Бажаю Вам здоров’я, терпіння, добра, сімейного затишку, миру, злагоди. Нехай Божа Матір покриває Вас своїм чесним небесним омофором!

Благочинний Нікопольського району та м. Покров протоієрей Володимир Качан, настоятель храму Іоанна Златоуста.