Доброчинності вчаться

Потрапити в поле зору Національного конкурсу «Благодійна Україна» - це велика честь навіть для  знаних на всю країну благодійників, меценатів та волонтерів. Щороку церемонія нагородження кращих у цій сфері стає визначною подією, яка масштабно проходить у Києві за участю зірок та відомих громадських діячів. Винятком стала лише остання, котра пройшла онлпйн.

Цього разу в одній із 42 номінацій конкурсу – «Добро починається з тебе»  пощастило взяти участь колективу Навчально-виховного об’єднання  м.Покров. Вони й раніше подавали заявки на конкурс, проте лише в 2019-му увійшли до числа тих, кого відібрали з-поміж 1130 претендентів на участь. Досвід благочинної діяльності, а це і волонтерська підтримка воїнів АТО, шефство над вчителями пенсіонерами, ветеранами,  збір коштів хворим дітям, турбота про птахів, допомога "Зоораю", участь у всіх міських благодійних ярмарках та акціях виявився цікавим для інших. Учні ж НВО мали можливість збагатитись новими ідеями, двічі побувавши на воркшопах, які  проводили у столиці для учасників конкурсу.

І хоча представники Покрова не досягли найвищих сходинок Національного конкурсу, сповна відчули себе частинкою великої  благодійно-волонтерської спільноти.

- Долучаючись до доброчинності діти не просто отримують інформацію про важливість добрих справ, а засвоюють унікальний соціальний досвід. Вони вчаться розуміти потреби інших, співчувати, вболівати, починають глибше розуміють життя. Тому ми активно розвиваємо цей напрямок, - зазначає директор НВО Лариса Мякотіна.

Менш як через два тижні оголосять результати  регіональний конкурсу «Благодійна Україна». Учні НВО мають усі шанси на гарні результати.

Побажаємо ж їм успіху!

Прес-служба міського голови.