До зими готові

Готовність міських комунальних підприємств та бюджетних установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2017-20018 року - основне питання чергового засідання міськвиконкому, яке відбулося 27 вересня.
Готуватися до нового опалювального сезону у місті почали завчасно - у лютому рішенням міськвиконкому було затверджено перелік відповідних заходів. Доповідаючи про їх реалізацію, начальник управління Житлово-комунального господарства Віктор Ребенок повідомив, що усі розроблені та затверджені заходи виконані.


ТЕПЛОВЕ ГОСПОДАРСТВО
На теперішній час підготовлено усі 24 котельні, з яких 17 газових та 7 твердопаливних.
Що стосується населення міста, то на індивідуальному опаленні наразі перебуває 97% від загальної кількості помешкань. Решта 3% - це покинуті квартири, мешканців яких не визначено.
За рахунок соціальної матеріальної допомоги по Програмі децентралізації теплопостачання майже двом тисячам сімей було встановлено газові конвектори, а 158сім’ям частково компенсовано витрати за рахунок наданої матеріальної допомоги. На реалізацію Програми децентралізації опалення 12 мільйонів гривень було виділено з обласного бюджету, 6 - з державного та 7 мільйонів із міського бюджету.
Віктор Васильович детально проаналізував роботу виконавців заходів – міських комунальних підприємств, опираючись на кількісні, якісні та фінансові показники.
У МКП "Покровводоканал" відповідними заходами були охоплені цех водопостачання, очисні споруди каналізації, цех водопровідних мереж, енергодільниця, ремонтно-будівельна дільниця. Також виконано підготовку двох водопровідних насосних станцій, водопровідної очисної споруди, каналізаційної споруди, обстежено водозабірний пристрій та замінено пожежні гідранти.
У поточному році підприємство замінило на пластикові люки 134 колодязі інженерних мереж. На теперішній час виконано робіт на майже 3,5 мільйони гривень, з них близько 3 мільйонів із місцевого бюджету.
Житлово- комунальним об’єднанням у Департаменті ЖКГ та будівництва облдержадміністрації погоджено та підписано 312 паспортів готовності.
Значна робота проведена із благоустрою міста. За кошти обласного бюджету виконано капітальний ремонт двох доріг - Чехова та Л.Чайкіної, завершено реконструкцію вул. Центральної та площі І.Сірка, міського парку ім. Б.Мозолевського.
За кошти міського бюджету ремонтувалися міські дороги, десять тротуарів, одна автобусна зупинка та додатково встановлено три автобусних павільйони, два дитячих майданчиків.
Для посипання доріг у негоду на склади завезено 1,5 тис. тон граншлаку, в жовтні до цієї кількості має додатися ще дві тисячі.
Для роботи в зимовий період підготовлено 20 одиниць спецтехніки.
Протягом року відновлено 15 світлоточок зовнішнього освітлення та замінено понад тисячу лампочок.
На утримання вуличної мережі - ливневої каналізації, розмітки, підсипки доріг, поточний ремонт дорожніх знаків та малих архітектурних споруд використано майже 800 тисяч гривень.
Значна робота тривала і по об’єктах соціальної сфери.
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ
Виконано капітальний ремонт покрівель п’яти закладів освіти, загальною площею майже 5 тис.м2. Проведено планово-технічне обслуговування та ремонт котельного обладнання – підготовлено 16 котелень управління освіти, перевірено лічильники газу, коректори, сигналізатори, прочищені димвентканали на топкових.
Проведено заміри опору ізоляції електропроводки в усіх закладах освіти міста, перевірений технічний стан та здійснено ремонт та технічне обслуговування усіх існуючих джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.
Відремонтовано 120 погонних метрів систем водопостачання та 150 м. каналізаційних труб, 170м. мережі теплопостачання.
Наразі управління освіти має 172,4 тонни вугілля, що дозволить безперебійно провести опалювальний сезон.
З метою енергозбереження у навчальних закладах загалом замінено 104 вікна та 7 дверей.
Для покращення умов отримання якісної освіти розроблено проекти щодо будівництва відкритих спортивних споруд на території загальноосвітнього ліцею та капітального ремонту системи опалення дошкільного відділення НВК №1.
Оформлені та підписані 24 паспорти готовності Державним інспектором з енергетичного нагляду до Департаменту освіти та науки облдержадміністрації.
МЕДИЧНІ ЗАКЛАДИ
По Центральній міській лікарні виконано заміну понад тисячі погонних метрів труб опалення, каналізації, холодного та гарячого водопостачання. Поточним ремонтом охоплено 54м2 м’яких покрівель. У департаменті охорони здоров’я підписано 5 паспортів готовності.
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги замінено 953 погонних метрів труб опалення, каналізації, холодного та гарячого водопостачання. Підписано 4 паспорти готовності.
На випадок ускладнення погодних умов передбачено два стаціонарних пунктів обігріву, один пересувний, один соціальний патруль. Також підготовлено мобільну електростанцію на випадок аварійних відключень електромереж міста.
З 15 жовтня заплановано відновлення роботи диспетчерського пункту виконавчого комітету міської ради. Організована робота аварійно-відновлювальних бригад та відповідальних керівників підприємств, керівного складу виконкому з затвердженням графіку чергувань.
З метою перспективного фінансування в наступному році, було розроблено проектно-кошторисну документацію по 38 об’єктам комунальної власності, 28 проектів в роботі.
Посилаючись на проходження попереднього опалювального сезону, Віктор Ребенок зазначив, що на сталість та безаварійність об’єктів життєзабезпечення впливає стан електромереж ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго".Щодо цього питання, на засідання виконкому було запрошено начальника Нікопольських районних електричних мереж Олександра Чорного. Відповідаючи на запитання міського голови щодо здійснених заходів, направлених на підвищення надійності електропостачання у Покрові, головний регіональний енергетик зазначив, що основні зусилля були направлені на об’єкти, котрі минулої зими давали збої. Зокрема, аби уникнути перевантаження, введено у дію нову трансформаторну підстанцію та капітально відремонтовані існуючі. У шести багатоповерхівках, які найбільше цього потребують, у жовтні замінять кабельні мережі. Чергуватиме оперативно-виїзна бригада для максимально швидкої ліквідації можливих ушкоджень на електромережах.
Резюмуючи все сказане, Олександр Шаповал висловив впевненість, що опалювальний сезон 2017-2018 року пройде вдало. Місто готове до зими.
Крім основного питання, на засіданні міськвиконкому розглянули ряд інших питань та ухвалили відповідні рішення.
Прес-служба міського голови.