До уваги учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб

З 01 січня 2017 року набув чинності Порядок та умови надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 року.
Цей Порядок та умови визначають механізм надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян (учасникам антитерористичної операції, їх дітям та дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи) для здобуття професійно-технічної та вищої освіти, які навчаються у державних або комунальних професійно-технічних, вищих навчальних закладах, на період здобуття професійно-технічної, вищої освіти, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років.
Постановою передбачено різні для кожної категорії види надання державної цільової підтримки. Загалом, вона буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів загального фонду державного або місцевого бюджетів, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безоплатного забезпечення підручниками, безоплатного проживання в учнівських гуртожитках та безоплатного доступу до мережі Інтернет, систем баз даних у державних та комунальних навчальних закладах.
З детальною інформацією про те, яка саме підтримка для здобуття професійно-технічної та вищої освіти надаватиметься кожній з категорій громадян, а також з переліком документів, які дають право на одержання державної цільової підтримки, можна ознайомитись у Порядку.