До 61-ої річниці Покрова

до 61-ої річниці покрова. Зображення 1
У міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. М.Занудька презентовано нову експозицію.

 


В основу виставки, що складається з трьох розділів, лягли матеріали з історії міста. Її вінцем став рушниковий вернісаж, який представляє вишиванкову географію не тільки Дніпропетровщини, а й України.

 

До музею безцінні етнографічні експонати передали мешканці Покрова, як корінні, так і ті, хто приїхав до манганового краю на початку 50-х, 60-х років. Деяким до ста років, вони оздоблені національними візерунками на домотканому полотні, доповнили залу "Козацтва".
Про індустріальний період, п’ятирічки й трудові звершення, розповідає експозиція, присвячена розвитку промисловості. За словами музейників, неабияку зацікавленість у відвідувачів викликають відзнаки того часу – грамоти, вимпели. Не залишаються поза увагою посвідчення та документальні підтвердження видобутку руди, виробничих показників.
Про людей праці говорять численні світлини, газетні публікації, притаманні тому часу фотоальбоми – літописи. По газетним шпальтам різних років можна прослідкувати й еволюцію міських мас-медіа. Найціннішими є публікації про містян, події, що визначають періоди розвитку міста.
З експозицією вже встигли ознайомитися учні загальноосвітніх закладів. Відвідувачі поважного віку залишають спогади, факти з біографій земляків, зображених на фото, виникнення промислової й соціальної інфраструктур.
Працівники музею запрошують покровчан до закладу, поринути у подорож історією міста.
Прес-служба міського голови.