Дніпропетровщина – лідер Децентралізації

Про це вчора сказав Президент України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку, що відбулася у Дніпрі. У роботі Ради взяв участь міський голова Олександр Шаповал.

Під час засідання наголошувалося, що за чотири роки реформа децентралізації змінила міста й села регіону, стала можливістю для кожного громадянина змінювати своє життя. Витрати на реалізацію інфраструктурних проектів у регіоні зросли майже в 14 разів. У 2018-му направлено 8,4 млрд. грн.

«Децентралізація – одна з найуспішніших моїх реформ. Її імплементація довела до унікальних цифр в історії України. Доля місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України у 2018 році перевищила 51%. На зустрічах по всій Україні я бачу правильність реалізації цієї програми.  Тому що громади і люди самі краще знають, як треба використовувати ці гроші, куди в першу чергу їх спрямувати, – зазначив Президент України Петро Порошенко. – Децентралізація - це можливість і право кожного громадянина безпосередньо визначати долю, шляхи розвитку і стратегію своєї громади. Це можливість планувати своє життя. І великою мірою це можливість змінювати своє життя».

Яскравими прикладами дії реформи є десятки впроваджених інфраструктурних проектів – реконструйовані школи, парки, понад півтисячі капітально відремонтованих доріг, побудовані з нуля дитячі садочки.

«Протягом чотирьох років працюємо над перезавантаженням Дніпропетровської області. З 2015 року в розвиток інфраструктури регіону було вкладено 30 млрд грн. І це завдяки реформі децентралізації– зазначив Валентин Резніченко».

Під час зустрічі було обговорено план перспективного розвитку Дніпропетровської області на 2019-2021 роки.

«Ще півсотні нових та осучаснених дитсадків, сто реконструйованих шкіл, півтисячі капітально відремонтованих доріг, надсучасні парки та стадіони – це не мрії, а реальні плани. Нова інфраструктура – це нова якість життя мешканців області», – підкреслив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.   

Нині на Дніпропетровщині – 63 об’єднані громади. Дві з них об’єдналися навколо міст обласного значення – Покрова й Марганця.

«Ми маємо можливість розвиватися й змінюватися, маємо реальні результати. З децентралізацією отримали більше повноважень і ресурсів, - підкреслив міський голова Олександр Шаповал. - Реформа децентралізації стала дієвим механізмом вирішення місцевих проблем.»

Прес-служба міського голови.