День української писемності та мови, як день великої єдності

день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 1
Встановлене у 1997 році, свято рідної мови є символом віри, адже з року в рік свідчить: народ сильний своєю мовою, виплеканою віковічною історією. Покров зустрічав 9 листопада з рідним словом, українською піснею. Згідно з розпорядженням міського голови Олександра Шаповала, в місті пройшли урочистості, присвячені Дню української писемності та мови.


Про історію свята, яке є даниною пам’яті преподобного Нестора-літописця – мислителя, вченого, з якого починається українська писемна мова, цього дня говорили у загальноосвітніх закладах, осередках культури.

день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 2

Мова, як найцінніший скарб, поставала у історичних свідченнях боротьби за рідне слово, найкращих взірцях літературної спадщини. Їй присвячували тематичні виставки, бесіди-роздуми, вона ставала головною темою ерудитів, мовознавчого турніру централізованої бібліотечної системи.

день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 3

"Мови рідної краса" розкривалася у роздумах школярів та учнів центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів, які стверджували, що без мови немає людини, немає історії.

день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 4
Що вона жива, співуча і окрилена, доводила творча юнь, яка 9 листопада зібралася на центральній площі міста. День української писемності та мови молодь вітала піснею та патріотичним флеш-мобом "Краща мова єднання", до якого приєдналися численні покровчани, висловлюючи шану і повагу рідній мові, своїй, єдиній, могутній та неповторній.

день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 5 день української писемності та мови, як день великої єдності. Зображення 6
Прес-служба міського голови.