Декларації з лікарями: нові правила оформлення

декларації з лікарями: нові правила оформлення. Зображення 1До загальнонаціональної кампанія "Обери свого лікаря" через Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Покров наразі долучилося 17 тисяч громадян. Загалом, зі своїм лікарем визначилося уже понад 13 мільйонів українців. Дніпропетровщина друга серед областей за кількістю декларацій. Де на сьогодні у 85-и закладах первинної медицини укладено 1 млн. 40 тис. декларацій.
Від квітня, коли стартувала нова система взаємодії "лікар – пацієнт", виникла необхідність удосконалити алгоритм укладання декларацій.  Нещодавно Міністерством охорони здоров’я було спрощено порядок їх оформлення.
Відтепер пацієнту не обов’язково надавати саме паспорт. Це може бути будь-який документ, що посвідчує особу. Як і раніше, якщо людина в силу своїх релігійних переконань відмовилася від прийняття ідентифікаційного коду та має про це відмітку в паспорті, цей документ не вимагається. Крім того, медики більше не зобов’язані створювати та зберігати копії документів пацієнтів, як було досі.
Скорочено й перелік даних, що вноситься до декларації, зокрема, не треба вказувати місце прописки.
Покровчанам, які уже обрали лікаря ці зміни не стосуються. Декларації, підписані до набуття чинності нового порядку, дійсні і не підлягають переукладанню.
Прес-служба міського голови.