Чорнобиль: 32 роки пам’яті

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 1
Вже три десятиліття 26 квітня залишається днем, коли вся світова спільнота згадує 1986 рік, коли стався вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Аварія, котра увійшла в історію трагедією століття, трагедією людства, своїм чорним крилом накрила й Покров. Десятки наших земляків вступили у двобій з мирним атомом і сьогодні відчувають його незворотні наслідки. У 32 річницю великої біди, містяни згадали поіменно всіх, хто піднявся на захист своєї землі, біля пам’ятного знаку героям-чорнобильцям відбувся мітинг-реквієм.

 

 

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 2

З живими квітами численні покровчани, представники влади, підприємств, організацій, школярства підходили до пам’ятника, встановленого на честь людей, що пройшли крізь полум’я Чорнобиля. Наше місто пізнало біду сповна. Про це говорили учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, голова міської спілки "Союз. Чорнобиль.України" Юрій Середа. Вони дякували землякам за підтримку, за пам'ять, яку зберігають, проносячи крізь роки.

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 3
Для кожного з них це найважливіше. Адже Чорнобиль не має терміну давнини. Він висуває нові випробування і тільки підтримка допомагає чорнобильцям вистояти. Про це йшла розмова і під час зустрічі ліквідаторів з міським головою Олександром Шаповалом, яка відбулася напередодні пам’ятної дати, на ній обговорювалися важливі питання, що хвилюють сьогодні чорнобильців і які міський голова взяв під особистий контроль.
26 квітня він разом з ліквідаторами розділяв біль втрат, хвилиною мовчання та покладанням квітів вшановуючи пам'ять героїв.

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 4
Покров віддавав данину пошани людям, які  виконали свій громадянський обов’язок.
Відзнаки всіх рівнів були вручені учасникам аварії на ЧАЕС та вдовам ліквідаторів. У закладах освіти й культури тривають тематичні заходи, присвячені пам’ятній даті, поповнюється постійнодіюча експозиція міського музею, де пройшли зустрічі зі свідками тих трагічних подій.
Для кожного з них сьогоднішній день є днем пам’яті за побратимами, за яких було відслужено панахиду на міському кладовищі та проведено поминальний обід.
Прес-служба міського голови.

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 5

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 6

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 7

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 8

чорнобиль: 32 роки пам’яті. Зображення 9