Чехова озеленюється

чехова озеленюється. Зображення 1
Шістдесят лип було висаджено вулицею, яка продовжує змінювати своє обличчя.


Одна з центральних вулиць міста далі перевтілюється. У ході комплексної реконструкції досягнуто головного результату – Чехова отримала друге життя, зазнавши ремонту вперше за останні десятиріччя. Тут з’явилося нове дорожнє покриття, пішоходи, вимощені тротуарною плиткою, маркування дороги, нові урни й автобусні зупинки, замінено аварійний відрізок водогону. Поряд з цими, масштабними роботами, не залишився поза увагою важливий аспект оновлення зелених насаджень.
На заміну 50-річним аварійним акаціям та тополям, висаджено – липи.

чехова озеленюється. Зображення 2
Такий вибір містяни вже назвали вдалим. Крім очевидного естетичного плюсу дерево має переваги за природничими характеристиками. Липа живе понад 300 років, належить до видів, що висаджують на вулицях, вздовж доріг та алей, у паркових зонах, культивується як декоративна рослина, котра використовується в озелененні. Дерево створює затишок, а за переказами наших пращурів є оберегом. Здавна вважалося, що в липу не б’є блискавка, тож її завжди висаджували біля будинків.

чехова озеленюється. Зображення 3
Липова алея стане ознакою Чехова. Місто рухається уперед і у плані оновлення зелених насаджень, створення неповторного образу вулиць Покрова.
Прес-служба міського голови.