ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

       В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 44 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 5 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

      Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 13 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу.

      Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми фахівцями Центру соціальних служб було проведено контроль за цільовим використанням коштів при народженні та усиновленні дитини в одній родині.

       З метою дотримання Законодавства України у сфері протидії домашньому насильству опрацьовано 6 повідомлень про вчинення домашнього насильства. З цією метою фахівцями Центру відвідано постраждалих осіб за місцем проживання. Їм надані: інформаційна, консультаційна, правова та психологічна допомога.

      На постійній основі супроводжуються 4 прийомні сім’ї, 2 дитячі будинки сімейного типу та 24 сім’ї опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

     На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020р. №587 «Про організацію надання соціальних послуг», враховуючи анонімне звернення громадян Покровської територіальної громади Центром проведена робота щодо виявлення осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини, та організації надання їм соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб.

      Фахівцями центру 11 червня 2024 року взято участь в навчальному онлайн - тренінгу з перенаправлення та кейс-менеджменту за сприянням ГО «Дівчата».