ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 48 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 8 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

У складі робочої групи фахівцями Центру відвідано 73 родини ВПО для перевірки (верифікації) відомостей про їх місце розміщення, складено відповідні акти. На виконання Постанов Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 №565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» та від 26.04.2002 №564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», згідно з Перспективним планом роботи Центру соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області на 2024 рік 15.05.2024 року  фахівцями Центру із залученням психолога Центру та спеціалісту  з відділу призначення державних допомог  та компенсацій від Управління праці та соціального захисту населення, в приміщенні Територіального центру соціального обслуговування м.Покров проведено тренінг для батьків-вихователів та прийомних батьків на тему «Соціально-психологічна робота з дітьми, які мають поведінкові відхилення» за попередньо сформованою програмою навчання прийомних батьків та батьків-вихователів з урахуванням навчальних потреб.

Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 13 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Охоплено соціальною послугою «соціальний супровід» дві родини піклувальників.

З метою дотримання Законодавства України у сфері протидії домашньому насильству опрацьовано 2 повідомлення про вчинення домашнього насильства. З цією метою фахівцями Центру відвідано постраждалих осіб за місцем проживання. Їм надані: інформаційна, консультаційна, правова та психологічна допомога.

На постійній основі супроводжуються 6 прийомних сімей, 2 дитячі будинки сімейного типу та 24 сім’ї опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

 Відповідно до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 р. №866 з метою встановлення здатності матері та/або батька виконувати обов’язки щодо виховання дитини та догляду за нею, а також про визначення місця проживання малолітньої дитини з одним із батьків, фахівцями Центру було складено одну оцінку потреб родин та надано відповідні копії висновків до служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради.