ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ПОКРОВА ПРАЦЮЄ У ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

      В Центрі соціальних служб Покровської міської ради Дніпропетровської області за минулий тиждень здійснено прийом 38 осіб, у тому числі - внутрішньо переміщених. Прийнято 6 заяв для здійснення оцінювання потреб родин з метою встановлення статусу дитині, як така що постраждала внаслідок воєнних дій. З цією метою фахівцями Центру відвідано родини за адресою їх фактичного місця проживання, складено відповідні акти оцінки потреб.

      У складі робочої групи фахівцями Центру відвідано 73 родини ВПО для перевірки (верифікації) відомостей про їх місце розміщення, складено відповідні акти.

      Триває робота з організації соціального захисту осіб, які опинились в СЖО. В рамках соціального супроводу фахівцями відвідано 12 родин  з метою контролю дотримання попередньо наданих рекомендацій та виконання пунктів плану соціального супроводу. Охоплено соціальною послугою «соціальний супровід» родину, яка опинилась у складних життєвих обставинах та  опікунську родину.

       З метою дотримання Законодавства України у сфері протидії домашньому насильству опрацьовано 4 повідомлення про вчинення домашнього насильства. З цією метою фахівцями Центру відвідано постраждалих осіб за місцем проживання. Їм надані: інформаційна, консультаційна, правова та психологічна допомога.

      Прийнято участь в циклі навчальних онлайн - семінарів з питань надання соціальних послуг, проведення соціальної роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, ґендерно обумовленому насильству. Взято участь в навчальному онлайн - тренінгу з перенаправлення та кейс-менеджменту за сприянням ГО «Дівчата», отримано підтверджуючі сертифікати про проходження навчання.

       З метою покращення надання соціальних послуг фахівцем Центру  взято участь у дводенному тренінгу «Посилення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Дніпропетровській області» за сприяння ГО «Промінь Дніпро», отримано підтверджуючі сертифікати про проходження навчання.

        На постійній основі супроводжуються 7 прийомних сімей, 3 дитячі будинки сімейного типу та 20 сімей опікунів, піклувальників. Родини, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування отримують допомогу у створенні та підтримці позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитини в нових умовах, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових та інших прав дитини, допомогу у відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків, у створенні та забезпеченні умов для пріоритетного права дитини на усиновлення.

       Спеціалістами Центру розповсюджувалися інформаційні листівки, візитки та буклети різноманітної проблематики, а саме: протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу  (2 шт.),  попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми (2 шт.), розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (4 шт.), формування відповідального батьківства (5 шт.).  На сторінці Фейсбук Центру соціальних служб розміщено інформацію щодо інформування жителів Покровської територіальної громади про можливість стати прийомними батьками або батьками-вихователями в ПС/ДБСТ, а також інформацію про безбар’єрний простір в Україні.

        Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми фахівцями Центру соціальних служб було проведено контроль за цільовим використанням коштів при народженні та усиновленні дитини в одній родині.

        Відповідно до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24.09.2008 р. №866 з метою встановлення здатності матері та/або батька виконувати обов’язки щодо виховання дитини та догляду за нею, а також про визначення місця проживання малолітньої дитини з одним із батьків, фахівцями Центру було складено 3 оцінки потреб родин та надано відповідні копії висновків до служби у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради.