Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує:


«Що ми знаємо про торгівлю людьми?»
Питання: Що означає поняття «торгівля людьми?»
- Торгівля людьми-це перевезення їх з одного місця до іншого, яке здійснюється силоміць або шляхом введення в оману обіцянками гарної роботи чи шлюбу за кордоном. Торгівля людьми є сучасною формою работоргівлі.
- Торгівля людьми-це глобальна проблема. Ви можете подумати: «Зі мною не може статися нічого подібного!», - проте щодня в усьому світі це трапляється саме з такими людьми, як і Ви. Дівчат і дітей можуть вивозити далеко на чужину, переправляти до сусідніх держав і навіть переховувати у межах їхньої рідної країни.
Хто стає жертвами торгівлі людьми?


- Найчастіше це молоді неодружені жінки 18-26-річного віку з невеликих міст України; чоловіки віком 31-60 років, що виїжджають з метою заробити грошей за короткий строк для забезпечення належного рівня життя своєї сім’ї; діти від 13 до 18 років, переважна більшість з яких-дівчата.
Інформація до роздумів.
Україна є переважно країною походження чоловіків, жінок та дітей, які вивозяться за кордон з метою сексуальної експлуатації та примусової праці. Основними країнами призначення є Туреччина, Росія та Польща. Українців також вивозять до Чехії, Італії, Ізраїлю, Греції, Сербії та Чорногорії, Великобританії, Литви, Португалії.
Яким чином торговці людьми залучають українців
до поїздки за кордон?
- Часто злочинні організації видають свою діяльність за цілком легальний бізнес, маскуючись під агентства моделей; туристичні фірми; компанії, що надають послуги з працевлаштування; фірми, що надають послуги з догляду за дітьми; міжнародні шлюбні агентства. Проте торговцями людьми не завжди виявляються незнайомцями, а і родичами, сусідами, друзями та приятелями.
Щоб не потрапити у тенета злочинців під час поїздки за
кордон, потрібно пам’ятати:
- Нікому не довіряйте Ваш паспорт;
- Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись, потурбуйтесь, щоб Ваш контракт був написаний зрозумілою Вам мовою;
- Залиште вдома або своїм друзям чи близьким детальну інформацію про своє перебування за кордоном;
- Не забудьте з’ясувати номери телефонів українських посольств та консульських представництв за кордоном;
- Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі;
- Не забувайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном та допоможе у скрутну хвилину.

В.о. директора А.В.Ковтун.