БТДЮ — один з кращих в області з науково-технічного напрямку

За підсумками року, що минає, Будинок творчості дітей та юнацтва нашого міста визнано одним із кращих закладів області серед “техніків”. За рейтингом участі позашкільних закладів науково-технічного напрямку в обласних та всеукраїнських масових заходах покровчани стали третіми. Поступилися лише Дніпропетровському обласному центру науково-технічної творчості та станції юних техніків з Кривого Рогу. Високі рейтингові місця міський Будинок творчості утримує впродовж останніх трьох років. За словами директора закладу Ніни Якимової, такі вагомі досягнення стали можливими завдяки злагодженій роботі усього колективу, співпраці з батьківською громадськістю - підтримці міської влади.

Своїми досягненнями колектив Будинку творчості ділився на обласному семінарі для заступників та методистів, який у листопаді проходив на базі Покрова.

Найвагоміші здобутки принесли вихованці колективної радіостанції UR4EYN (керівник почесний громадянин міста Микола Голуб). За результатами рейтингу молодіжних колективних радіостанцій аматорської служби радіозв'язку України, наша посіла перше місце серед 71 радіостанції з 22 областей України.

Колективна утримує стале лідерство не лише на всеукраїнському рівні, а й світовому. Вони перші в Україні, у Європі та світі — такі результати участі колективної радіостанції Будинку творчості дітей та юнацтва у міжнародних змаганнях UBA cw dx Contest.

Відмінні показники мають вихованці авіамодельного гуртка.

На Чемпіонаті та Кубку України з автомодельного спорту серед учнівської молоді учні Володимира Томілова посіли І командні місця, загалом завоювавши майже два десятки медалей та встановивши чотири рекорди України. На цих змаганнях одразу двоє покровчан виконали норматив кандидата в майстри спорту.

Цьогоріч автолабораторія БТДЮ стала майданчиком для проведення обласних змагань, де наші автомоделісти теж були на висоті.

Є чим пишатися вихованцям авіамодельного гуртка. Учні Олександра Коротаєва у складі обласної команди стали чемпіонами України, здобувши два перших місця в особистому заліку.

Успішно рухається вперед школа робототехніки "Start Junior", яку відкрили у Покрові на початку минулого року, це дає юним покровчанам потужний старт у світ сучасних затребуваних професій.

Діти вивчають електроніку, ардуіно, 3D-графіку та програмування. Вихованці Наталії Гриценко, Юрія Якимова та Олександра Костенка вже мають у своєму заліку вагомі результати.

Серед останніх — ІІІ місце в конкурсі з програмування на обласному етапі Всеукраїнських змагань з робототехніки “Робототрафік-2020”, що відбувся у Дніпрі на початку січня. У березні на фестивалі освітньої робототехніки з програмування покровчани завоювали І місце.

На обласному конкурсі “Комп'ютерна перлина” з програмування у паскалі вихованці Школи робототехніки стали третіми.

Багато призових місць завоювали в заочному обласному конкурсі з анімації.

У Школі робототехніки сучасні знання здобувають близько 120 юних покровчан, загалом науково-технічною творчістю охоплено близько 600 дітей шкільного віку.

Сьогодні заклади позашкільної освіти мають великі можливості у підготовці дитини до життя та практичної діяльності.

Прес-служба міського голови.