Без правил


Чи можна їздити пішохідними зонами? Очевидно водій Chevrolet знає правильну відповідь на питання. Чому ж тоді серед білого дня маневрував Центральною серед здивованих пішоходів – залишається загадкою. Принаймні поки. І якщо у мегаполісах зазіхання автомобілістів на тротуарний простір можна хоч якось пояснити «пробками», то у Покрові мотиви таких вчинків лише відвертим хамством. Кермувальника не зупинив і фактор погоди, коли зростає ризик падіння пішоходів. І в даному випадку люди могла не лише травмуватися, а попасти під колеса.
Врешті, тротуарна плитка, якою викладена дана ділянка вулиці Центральної, і називається «тротуарною», натякаючи лише на пішохідні навантаження.


На жаль, такі випадки непоодинокі. Нещодавно писали про недолугого водія «Лади», котрий перетинав площу та сквер. Фотофакти автохамства час від часу з’являються в соціальних мережах міста, викликаючи справедливе обурення городян. А восени стався зовсім кричущий випадок – на бульварі Шевченка автомобіль збив пішохода. Щоправда, порушника, котрий зник з місця події, було знайдено та притягнуто до адміністративної відповідальності. Про це повідомив в. о. старшого інспектора з дорожнього нагляду сектору превенції Покровського відділу поліції Сергій Боднер, відповівши також на запитання: чи може звичайний свідок посприяти тому, аби автовласник, що посягнув на пішохідну територію, поніс відповідальність?
Виявляється може. Для цього треба даний факт зафотографувати чи зняти на відео, аби було видно номерні знаки та водія, й викликати поліцію. Фото та відеоматеріали стануть додатковим доказом провини водія. За порушення пункту 11.13 Правил дорожнього руху, яким забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, належить стягнення штрафу у розмірі 255 гривень. Та все ж хочеться, аби основним аргументом для «водіїв без правил» були не штрафні санкції, а елементарна повага до пішоходів.
Прес-служба міського голови.