Без обмежень до життя

без обмежень до життя. Зображення 1
"Крила життя" - саме так назвали свою громадську організацію люди з особливими потребами. Сьогодні вона об’єднала понад 30 містян, хто стикнувся з жорстоким вироком долі, але не опустив руки. А віднедавна заявили про себе, як про параолімпійців.


Життєва активність, на переконання членів організації, залежить від бажання вирватися з кола обмежень, перемагаючи обставини. У "Крилах життя" це доводять особистими історіями людей, що відкрилися у творчості і спорті.
- Для нас це надзвичайно важливо, - говорить голова організації Оксана Авджиян, - показати іншим, що життя продовжується наперекір діагнозам лікарів. Ми беремо участь не лише у загальноміських проектах, прагнемо залучити інших людей з обмеженими можливостями до цього процесу. Це є ключовим для організації і для міського голови Олександра Шаповала, який підтримує нас у таких важливих починаннях.
У День народження міста "Крила життя" взяли участь у виставці народних умільців. На початку листопада виступили у першому відкритому чемпіонаті Дніпропетровщини з параолімпійської гри "Бочча", в якому взяли участь 34 особливі спортсмени, у тому числі і колясочники з Тернівки, Кривого Рогу, Дніпра, Нікополя, Павлограда, Кам’янського, Жовтих Вод.

без обмежень до життя. Зображення 2
Покров представляли Оксана Авджиян, Дмитро Дюбанов та Ігор Сидоренко – учасник і призер параолімпійських змагань з дартсу.
Для наших спортсменів гра стала справжнім відкриттям. В італійському Бочча гравці намагаються максимально наблизити м'ячі свого кольору до білого м'яча. Гра відбувається на рівному майданчику з шести червоних і шести синіх м'ячів, одного білого, параметри яких регламентовані: вага 275 грам і окружність 270 міліметрів. Тут необхідно було проявити вправність, з чим наша команда впоралася на відмінно. У категорії ВС5 Оксана Авджиян та Ігор Сидоренко вибороли срібло, Дмитро Дюбанов – бронзу.

без обмежень до життя. Зображення 3
Такі результати дозволяють брати участь у Чемпіонаті України, про що спортсмени серйозно замислюються.
Сьогодні ж розглядається можливість проведення у місті товариської гри з Павлоградом та Нікополем.
Параолімпійці вірять, що їхній досвід стане прикладом іншим іти уперед, вірити у свої сили та можливості.
Прес-служба міського голови.