Андрій Шипко звернувся до Уряду з вимогою створити Державну програму розвитку української родини

андрій шипко звернувся до уряду з вимогою створити державну програму розвитку української родини. Зображення 1 

Країні потрібна державна комплексна програма розвитку української родини. Про це під час виступу в Верховній Раді заявив народний депутат України Андрій Шипко.

Парламентар вказав на відсутність політичної та економічної стабільності в країні, що викликає зневіру в людей та безпосередньо впливає на погіршення демографічної ситуації.
«1 січня 1993 року нас було 52 мільйони!!! А зараз – неповних 43. За даними ООН Україна посідає 172 місце у світі за темпами народжуваності. І це не цифри, це майбутнє нашої держави» - наголосив нардеп, запропонувавши чіткі кроки щодо стимулювання збільшення народжуваності та посилення соціального захисту сімей з дітьми, які передбачені Законопроектом №6063.
Насамперед, депутатська група партії «Відродження» вимагає збільшити допомогу при народженні дитини, яку було скорочено у 2014 році.
«Допомогу при народженні дитини пропонується надавати у такому розмірі: 67 тисяч гривень підтримки при народженні першої дитини, 95 тисяч гривень при народженні другої і 135 тисяч гривень допомоги при народженні третьої і більше дітей» - зазначив Шипко.
Другим важливим питанням є захист багатодітних сімей, 75% з яких живуть за межею бідності! А саме в них виховуються 20% усіх дітей. Окрім того, важливим є введення державного контролю умов життя та розвитку кожної дитини у кожній родині.

Також, згідно вказаному законопроекту, відновлюються норми, які були скасовані за ініціативою Уряду, щодо організації безкоштовного харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей-сиріт, дітей з неповних та багатодітних сімей у професійно-технічних навчальних закладах.

Нагадаємо, Покров один з небагатьох міст, де зусиллями міського голови Олександра Шаповала збережено норму щодо безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій, провадиться діяльність з всебічної підтримки соціально-вразливих верств населення, інституту сім’ї.

Загалом, Законопроект №6063 спрямований на забезпечення належного рівня соціального захисту родин з дітьми та встановлення справедливих соціальних гарантій дітям, але головна його мета - це поштовх до створення комплексної програми розвитку української родини, головним гаслом якої буде – «Українська родина – це більше трьох дітей»!
«Вже наступного тижня, перед Світлим Святом Пасхи Христової, ми маємо його проголосувати, та дати підтримку тим, хто її потребує!» - додав Андрій Шипко, звернувшись до колег-депутатів.

Прес-служба народного депутата.