«А сотня відлетіла в небеса…»

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 1
Запалили свічки й застигли у хвилині мовчання: Покров вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні.

 


Цього, переломного в історії України дня, покровчани зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, аби віддати данину поваги людям, які поклали життя за майбутнє своєї країни. З портретних зображень, які тримала у руках молодь, споглядали ті, кого вже посмертно назвали Небесною Сотнею. Серед них і патріот Дніпропетровщини, один з перших, хто поліг на Майдані – Сергій Нігоян.
Вони відстоювали права і свободи людини, захищаючи ідеали демократії, заради майбутнього України – наступних поколінь, про це говорилося на мітингу, який зібрав представників влади, підприємств, організацій, політичних партій, духовенства, численних городян.
Хвилиною мовчання, покладанням квітів й запаленими лампадками вшанували присутні Героїв Небесної Сотні. Живі квіти лягли на Алею Слави, до підніжжя меморіалу наших земляків, Почесних громадян міста, учасників антитерористичної операції, які загинули, захищаючи суверенітет своєї держави.
Події листопада 2013 – лютого 2014, що увійшли в історію Революцією гідності і були внесені до пам’ятних державних дат, стали темою зустрічей й урочистих заходів, що тривають в освітніх закладах, центральній міській бібліотеці, міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька.
Прес-служба міського голови.

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 2

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 3

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 4

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 5 «а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 6

«а сотня відлетіла в небеса…». Зображення 7