А над світом вишиванка

а над світом вишиванка. Зображення 1
Веселковим різноманіттям розквітла вчора головна площа міста – Покров відзначив День вишиванки.
І хоча примхливий травень багатьох примусив одягнути поверх національного, ще й верхній одяг, це не применшило святковості настрою. Адже в етнічному одязі закодовано багато символів на щастя та долю, силу та красу, що зразу позначалося на загальній атмосфері.


Тим часом на сцені тривав святковий концерт за участі вихованців та викладачів Будинку творчості дітей та юнацтва, Школи мистецтв, Дитячої музичної школи. До концертної програми долучився колектив територіального центру – соціальні працівники разом із підопічними заспівали про «Вишиванку». За гаптуванням рушників, жінки різних поколінь показали, що вся ця вишиванкова краса споконвіку створювалася не знаменитими художниками, а звичайними українськими берегинями, які вечорами в орнамент вкладали усе те, що йшло на душу.
Яскравим акордом свята став танцювальний флешмоб, до якого долучилися усі присутні на площі.
Тим часом на площі відбувалося чимало пізнавальних та розважальних дійств. Центральна бібліотека пропонувала малечі самим вигадати власний орнамент вишиванки та відчути себе дизайнером, проводили вікторини та розказували усім зацікавленим про історію вишиванки. Свої роботи презентували народні майстрині, бажаючі також могли доповнити свої гардероби вишиванками ручної роботи, які пропонували умільці та пенітенціарна установа.
Прес-служба міського голови.

а над світом вишиванка. Зображення 2

а над світом вишиванка. Зображення 3

а над світом вишиванка. Зображення 4

а над світом вишиванка. Зображення 5

а над світом вишиванка. Зображення 6

а над світом вишиванка. Зображення 7

а над світом вишиванка. Зображення 8

а над світом вишиванка. Зображення 9