95% школярів міста вже пройшли медогляд перед початком нового навчального року

95% школярів міста вже пройшли медогляд перед початком нового навчального року. Зображення 1
Про це повідомляють у Центрі первинної медико-санітарної допомоги.
Проходження оглядів відбувалося централізовано, без затримок, згідно графіку по кожному навчальному закладу. Нині ними було охоплено понад 95% школярів. Залишилася зовсім невелика кількість дітей, які не встигли це зробити. Але трохи часу  є.

Медики нагадують, що одним із першочергових завдань у підготовці до навчального року є обов’язковий візит до сімейного лікаря. Де необхідно пройти пробу Руф’є, яка визначає стан серцево-судинної системи дитини після певного фізичного навантаження, та яка  стане перепусткою до занять з фізкультури. Якщо лікар виявить проблему зі здоров'ям, школяра направлять до вузького спеціаліста.
Необхідно також упевнитися, чи є всі щеплення, передбачені календарем. При потребі, зробити їх. На сьогодні Покров у повному обсязі забезпечений вакцинами проти вакцин-контрольованих інфекційних хвороб.
Тож, для того, аби мати на початок навчального року необхідні медичні довідки, діти разом з батьками мають звернутися до свого  лікаря в амбулаторію № 5 (будівля колишньої дитячої поліклініки).
І це важливо. Статистичні дані свідчать, що без належної уваги дорослих, за роки навчання у школі, у дітей може зрости частота порушень гостроти зору  майже  у 2, 5 рази, у півтора — порушення постави, ще більша вірогідність отримати скаліоз, а також підвищується ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Прес-служба міського голови.