Бібліотеки Покрова: тут вирує життя

 

Підібрати цікаву книгу, взяти участь у майстер-класі, подивитися ляльковий театр чи стати учасником онлайн-конференції – все це і не тільки можна у бібліотечному просторі міста. Тут вже давно зламали стереотип щодо анахронічності закладів, сьогодні це місце зустрічі, обговорення, пошуку й експерименту.

Концепцію бібліотеки, як популярного місця, де триває культурне життя,  змінюють та впроваджують вже не перший рік.

- Це наше основне завдання: зберегти та розвивати бібліотечний простір, зробити його затребуваним та сучасним. В цьому нас всебічно підтримують міський голова Олександр Шаповал та його команда. За останні роки бібліотечна система отримала новий поштовх, з’явилися новітні технічні засоби, та головне – люди, прекрасний колектив бібліотекарів, справжніх професіоналів, відданих своїй роботі. Я вдячна кожному з них, що вкладають частку своєї душі у справу, - наголошує начальник відділу культури виконкому Тетяна Сударєва.

Сьогодні публічна бібліотека Покрова та її філії є центром для тих, хто не уявляє свого життя без книги. Фахівці впроваджують нові підходи до роботи, щоб зацікавити дітей, молодь, популяризують читання. Тут ідуть у ногу з часом, працюючи над тим, аби бібліотека стала центром саморозвитку, непересічних зустрічей. Для цього було відкрито коворкінговий простір, де вирує культурне життя.

Роки пандемії внесли свої корективи, але не припинили творчого пошуку, навпаки, бібліотекарі продовжили свою освітню місію в онлайн-просторі. Презентації нових видань, відеоподорожі, майстер-класи, тренінги, вікторини – все для відвідувачів. З початком військової агресії росії, бібліотекарі відкрили свій фронт, впроваджуючи флеш-моби на підтримку наших Захисників.

Тут активно співпрацюють з  популяризації української мови серед мешканців громади з Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою імені первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія https://www.libr.dp.ua/, Дніпропетровською обласною бібліотекою для молоді ім. М. Свєтлова   https://dobm.dp.ua , Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей  http://www.biblio-child.dp.ua/ з  клубними закладами громади, творчими осередками щодо змістовного дозвілля .

Залучають до роботи небайдужих, креативних мешканців міста, презентують творчі доробки покровчан та ведуть літопис рідного міста та краю. І своє професійне свято, яке відзначають 30 вересня, бібліотекарі відділу культури, освітніх закладів зустрічають з новими ідеями та планами. З вірою у Перемогу, з вірою в українську культуру, яка надихає і веде в бій.

Прес-служба міського голови.