Знання трудового законодавства – вимога сьогодення

знання трудового законодавства – вимога сьогодення. Зображення 1

Днями в приміщені міського центру зайнятості спільно з державним інспектором Криворізького відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Іващенко Ігорем Івановичем було проведено семінар для роботодавців на тему: «Знання трудового законодавства – вимога сьогодення». На семінарі були присутні представники різних підприємств міста Покров (Орджонікідзе).
Ігор Іванович, докладно розповів присутнім, про те, що відповідно до Закону України № 77-VІІІ від 28.12.2014 року були внесені зміни до статті 265 Кодексу законів про працю України щодо відповідальності за порушення законодавства про працю, також з 10.02.2016року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03.02.2016р. № 55, якою внесено зміни до постанови КМУ від 17.07.2013р. № 509 «Про затвердження порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення». Таким чином за порушення законодавства про працю з 11.03.2016р. інспектори з питань праці уповноважені застосовувати до роботодавців, не тільки адміністративні санкції, а ще й фінансові.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Шаталова Олена Володимирівна , довела до відома про послуги служби зайнятості які регулюють трудові відносини з найманим працівником та допоможуть уникнути штрафних санкцій .
Присутні роботодавці задавали питання та отримували вичерпні відповіді.
Підводячи підсумки спільного заходу директор міського центру зайнятості, Кравченко Оксана Іванівна, ще раз нагадала запрошеним про послуги служби зайнятості та подякувала всім роботодавцям за співпрацю.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Шаталова О.В.