Жити, щоб пам'ятати: сьогодні 38-річниця Чорнобильської трагедії

Щороку 26 квітня Покров разом з усією Україною відзначає День пам'яті Чорнобильської трагедії та вшановує полеглих учасників ліквідації наслідків аварії.

Біля пам’ятного знаку “Землякам, які в ім'я життя пройшли крізь полум'я Чорнобиля” лунали слова вдячності за мужність, героїзм і самовідданість героїв - чорнобильців.

Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров'ям, врятували від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а для всього світу.

Покровчани, представники влади, ліквідатори, їхні рідні вшанували пам'ять побратимів та усіх жертв Чорнобильської трагедії, поклали квіти до пам'ятного знаку.

Незламність — це про українців в усі часи.

Сьогодні, коли триває повномасштабна війна, чорнобильці залишаються прикладом мужності, небайдужості і людяності. Міська ГО “Союз Чорнобиль” організували волонтерський пункт і разом з містянами продовжують підтримувати наших захисників, наближаючи Перемогу.

Шана і низький уклін усім нашим ліквідаторам, чий подвиг назавжди записано до літопису людської мужності та навічно залишиться в пам'яті українського народу, - на цьому наголошували присутні. Голова ГО “Союз. Чорнобиль” Юрій Середа подякував міському голові Олександру Шаповалу та його команді за повагу та увагу до ліквідаторів.

Тематичні онлайн-заходи пройшли у закладах культури та освіти міста.

Прес-служба міського голови.