Життя, присвячене рідному місту

Сьогодні свій визначний 80-річний ювілей відзначає Почесний громадянин Покрова Дмитро Сергійович Дроботай. Людина, що всі свої знання, досвід присвятила рідному місту, з яким пов’язане найдорожче.

Дмитро Сергійович належить до плеяди, на чиїх очах, чиїми невтомними руками зводилося молоде місто гірників, започатковувалися славні традиції та важливі справи.

Він приїхав до Покрова, тоді Орджонікідзе, молодим спеціалістом, випускником металургійного технікуму. Потужне виробництво Богданівської збагачувальної фабрики, запуск нових ліній та впровадження технологій – все це було славним початком. Опановував професію з азів, глибоко пізнаючи премудрощі обраного фаху.  Вже у 31 рік Дмитро Дроботай, дипломований фахівець, став головним інженером Богданівської збагачувальної фабрики. Його вирізняли не лише професійні знання - особливе розуміння гірничої справи, новаторство, вміння приймати рішення, найголовніше – повага до робітничих професій.

Довіра та повага людей стали визначальними, коли  у 1985 році Дмитра Сергійовича обрали головою виконавчого комітету міської ради. За час його роботи було зведено нові дитячі садочки, відкрито одну з міських шкіл , міжміський учбово-виробничий комбінат. Він прагнув бачити своє місто сучасним, комфортним – квітучим. Всі сили вкладав у реалізацію перспективних проєктів, незважаючи на зміни суспільного устрою, непростий час, який переживала країна.

На початку 90-х Дмитро Дроботай  повернувся до комбінату, директор з управління персоналом, він був поряд з молодими. Заслужений металург України,  свій  досвід та  знання віддавав тим, хто обрав гірничу справу.

Покров залишався і залишається його натхненням, містом його життя та його долі, за який вболіває душею!

-Становлення Покрова відбувалося силами таких особистостей як Дмитро Сергійович Дроботай. Сторінки Вашої біографії сповнені плідними роками, присвяченими служінню рідному місту, - наголошує міський голова Олександр Шаповал. - Сьогодні ми з вдячністю говоримо про це! Бажаю ювіляру міцного здоров’я, невичерпної енергії, довголіття під мирним українським небом!

Прес-служба міського голови.