Зелених галявин стане ще більше. У парку ім. Бориса Мозолевського розширюють площу системи поливу

Зелені газони центрального парку ім. Бориса Мозолевського за останні роки стали однією з його найяскравіших візитівок і викликають щире захоплення дорослих та малечі. Але утримання такої краси вимагає виконання цілого комплексу заходів. Перш за все своєчасного поливу. Не будемо забувати, що загальна площа парку складає 8,5 гектарів.

Саме тому з кожним роком тут розширюють систему автоматизованого поливу, що дозволяє збільшувати кількість газонів, роблячи його ще більш гарним і затишним. Наявність системи забезпечує рівномірність й оптимальність зволоження при економному використанні води.

Минулого року систему змонтували на трьох ділянках парку. Сьогодні ця робота триває в його північній частині. Наразі укладається пластикова труба, робиться розводка та встановлюються спеціальні роторні розсіювачі води.

Прокладання канав відбувається за допомогою універсального навантажувача, але в окремих місцях доводиться працювати вручну, аби не пошкодити алеї, дерева та інші елементи інфраструктури парку.

Як зазначають у “Добробуті”, після монтажу системи розпочнеться вирівнювання поверхні майбутніх газонів та висівання  трави. Тож незабаром цю частину парку прикрасять нові зелені галявини.

Прес-служба міського голови.