Зелені свята на порозі літа

День Святої Трійці

зелені свята на порозі літа. Зображення 1

Свято Трійці – одне з найбільших і найшанованіших християнських свят. Православна церква святкує велику і славну подію в житті Христової Церкви — День Святої Трійці, Зіслання Святого Духа на апостолів. Цей день був великим днем, бо Зіслання Святого Духа на апостолів стало початком створення Церкви Христової на землі. Святкування вбирає в себе велику кількість традицій.

Цього дня ми вбираємо оселі в зелень, ідемо до церкви освячувати букети з м’яти, любистку, чебрецю та багатьох інших запашних трав. У молитвах просимо, щоб Господь і нас долучив до благодаті Святого Духа.

У понеділок православні віряни відзначають День Святого Духа. Цього дня у парку біля храму Іоанна Златоуста відбулося святкове дійство.

Чимало гостей завітало на свято. Благочинний Нікопольського району та міста Покров, настоятель храму Іоанна Злотоуста протоієрей Володимир радо вітав усіх, бажав, щоб Господь дарував кожному духовне очищення, сповнене благодаті Божої, зміцнення християнського духу, укріпляв наше життя у вірі, надії, любові, наповнював життя святістю.

Вітали присутніх юні прихожани, талановиті учні недільної школи Храму. Діти разом зі своєю наставницею, викладачем недільної школи  щиро розповідали про свято, проникливо читали вірші, співали пісень, показували повчальні сценки та казки. Долучився до вітань у величне свято і творчий колектив Школи мистецтв. Юні артисти представили музичні та віршовані твори, танцювальні номери. Вже добре відомі міському глядачу дзвінки голоси ансамблю «Доремікс», талановиті танюристи бально-спортивного клубу «Грація», проникливі читці театрального колективу «Сюрприз» викликали своїми виступами щирі оплески та теплі радісні посмішки.

зелені свята на порозі літа. Зображення 2

Вікторина на знання Святого Письма, яку провів отець Володимир, пожвавила гостей, примусивши покопирсатися у своїх знаннях. Найактивніші та найобізнаніші учасники отримали в подарунок літературу, аби і надалі вивчати біблейські істини.

Швидко промайнули години свята. Наостанок гостей запросили до гостинного столу, де частували солодощами, у придбанні яких допомогли міський голова Олександр Шаповал, народний депутат України Андрій Шипко та міські приватні підприємці.

З піднесеним настроєм, приємними відчуттями повертались із храму гості. Хочеться, щоб цей особливий настрій якнайдовше зберігся у серці кожного.

зелені свята на порозі літа. Зображення 3

зелені свята на порозі літа. Зображення 4