Збірна України до складу якої входив покровчанин стала срібним призером Чемпіонату і Кубку Європи

 

З 26-го по 28-е липня у м. Печ (Угорщина) відбувся 8-й чемпіонат Європи (European Championship) та Кубок Європи (FEMA Grand Slam™) з автомодельного спорту (кордові моделі). Участь у цих змаганнях, які об'єднали найсильніших автомоделістів Європи, взяла і збірна команда України. До складу справжньої еліти українського автомодельного спорту увійшов  представник Покрова, тренер автомодельного гуртка Будинку творчості дітей та юнацтва Володимир Томілов.

Він зробив свій посильний внесок в те, аби Національна збірна України на цих змаганнях стала срібним призером, увійшов до десятки найсильніших пілотів. Друге місце в такому престижному турнірі дуже гарний результат, який підтвердив високі позиції українців.

Додамо, що за останні чотири роки автомодельний спорт у Покрові отримав серйозний стимул для свого розвитку, його всебічно підтримує місцева влада. Такий технічно-складний вид  фактично готує майбутній інженерний та науковий потенціал країни. Сьогодні у наших автомоделістів є необхідна тренувальна база і обладнання. При цьому подібні кордодроми є лише у Покрові та місті Стрий.

Тому не дивно, що вихованці Володимира Томілова регулярно стають призерами найпрестижніших змагань.  Зокрема, цього літа вони взяли участь у Чемпіонаті України серед юніорів, де команда Покрова виявилася найсильнішою на корді у 2019 році. При цьому відразу двоє його підопічних виконали нормативи Кандидатів у Майстри спорту.

А у березні, під час першого етапу  Чемпіонату України та Кубку України з автомодельного спорту серед наймолодших школярів, наші кордовики завоювали вісім медалей. На цих змаганнях вони встановили одразу чотири рекорди України!

Прес-служба міського голови.