Зачаровані красою слова

зачаровані красою слова. Зображення 1
Все починається з любові до отчої землі. Вона є джерелом натхнення і для земляків, котрі володіють даром слова. Через поезію митці відтворюють минуле і сьогодення міста, закарбовуючи у пам’яті людській знакові події та особистості. Аби таланти не губилися в часі, централізована бібліотечна система міста одним із напрямків своєї діяльності окреслює популяризацію творчості місцевих поетів, літераторів та формування фонду краєзнавчої літератури. Ювілей міста став доброю нагодою, аби зібрати усі покоління поетів – знаних і не публічних, згадати метрів і відкрити нові імена.

 17 жовтня у нещодавно відкритому арт-центрі відбувся літературний вечір-зустріч «У кожного своя поезія душі». Бібліотекарі навіть не припускали, що на їхнє запрошення, крім відомих аматорів пера, відгукнеться така кількість нових імен, зізнається директор ЦБС Лариса Смислова.

Зустріч відбулася за кращими традиціями літературних вечорів при мерехтливому світлі свічі - її незмінному символу. Згадали сповнені любові до рідного міста поезії Леоніда Казаріна. Свої твори декламували Іван Чорнобук,Ігор Ірза, Віра Мазур, Валентина Мала, Василь Форкаш, Євген Іващенко, Лариса Коваленко разом зі своєю вихованкою Тетяна Макаренко, яка , у свою чергу, прийшла з мамою Іриною Анатоліївною. Усього коворкінговий простір центральної міської бібліотеки зібрав близько трьох десятків шанувальників поетичного слова. Люди різного віку, різних професій, поглядів та уподобань обмінювалися думками, початківці радилися з досвідченими, відкривали один одному свій внутрішній світ. Такий формат спілкування видався дуже доречним учасникам творчого вечора. Серед планів – подальші зустрічі, презентації нових збірок та інші творчі задуми, які допоможуть реалізувати у бібліотечному закладі. Творчим людям важливо знати, що зі своїм словом є куди піти, а поезія народжена душею у степовому краї, знайде відгук у чийомусь серці.
Прес-служба міського голови.

зачаровані красою слова. Зображення 2