ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОПОМІЖНИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ

     Допоміжними засобами реабілітації безоплатно забезпечуються особи та діти з інвалідністю, діти з порушеннями опорно-рухового апарату, військовослужбовці, особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист", постраждалі особи, жінки, дівчата після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, особи похилого віку, потерпілі від нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань.

     До засобів реабілітації належать:  протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття;  спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;  допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;  засоби для пересування;  меблі та оснащення;  спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

     Для забезпечення засобами реабілітації особа або її законний представник подають до управління праці та соціального захисту населення  заяву про забезпечення засобом реабілітації та  оригінали наступних документів: паспорт громадянина України,  свідоцтво про народження (для дітей віком до 14 років); висновок про необхідність забезпечення особи з обмеженнями повсякденного функціонування допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації); документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; посвідчення, яке підтверджує право на пільги (за наявності).

     Більш детально ознайомитись з інформацією про забезпечення засобами реабілітації можна на сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням

https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom  та на сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за посиланням https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/zabezpechennya-tehnichnimi-zasobami-reabilitaciyi або в  управлінні праці та соціального захисту населення за адресою: м. Покров, вул. Залужного, буд. 5, каб. 29 або за телефоном: 063 361 12 20.

 

Начальник управління Тетяна  ІГНАТЮК