За правопорушення – на адмінкомісію

за правопорушення – на адмінкомісію. Зображення 1

Спалювання листя у дворі, продаж спиртного неповнолітнім, наклеювання оголошень на стовпах, гучна музика в нічний час – це лише частина правопорушень, які стали предметом розгляду адміністративної комісії при виконкомі Покровської міської ради.


За інформацією голови адмінкомісії – секретаря міськради Анатолія Пастуха, за останні 9 місяців на засіданнях колегіального органу було розглянуто 97 справ за десятьма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених штрафів, становить понад 10тис. гривень.
Найбільше складено адміністративних протоколів у зв’язку з порушеннями правил торгівлі, у тому числі торгівлі на ринках. Штрафи накладено на 66 осіб.
Значна кількість правопорушень зафіксована у сфері благоустрою, притягнуто до відповідальності 20 осіб. На 11 чоловік накладені штрафи за порушення правил торгівлі спиртними напоями та їх вживання, за утримання домашніх тварин та порушення правил додержання тиші в населених пунктах.
Маємо констатувати, що не всі правопорушення, які вчиняються в місті, потрапляють у поле зору адміністративної комісії. Щоб привести у дію законний інструмент притягнення порушників до відповідальності, має бути в установленому порядку уповноваженими на те особами складений адміністративний протокол. Ставши свідками правопорушення, мешканці міста не завжди готові повідомляти про це органи, уповноважені складати протоколи, а іноді не знають, як діяти.
В осінню пору актуальності набуває паління листя та сухої рослинності на території міста. Адміністративна комісія звертає увагу, що такі дії, крім того, що несуть велику шкоду здоров’ю мешканцям нашого міста, є порушенням у сфері благоустрою і тягнуть за собою накладення штрафу від 340 до 1360грн. на громадян та від 850 до 1700 грн. на посадових осіб і громадян – суб’єктів підприємницької діяльності. Тож фахівці застерігають від вчинення таких дій, а також закликають мешканців нашого міста бути небайдужими до таких фактів. Якщо ми хочемо подолати цю проблему або зменшити її шкідливий вплив, викликати співробітників поліції або інших уповноважених осіб для складання протоколу.
Тільки за умови спільних зусиль у подоланні проблем та сумлінного ставлення кожного до їх вирішення можемо очікувати на кращі результати.

Прес-служба міського голови.