За минулий рік у Покрові з’явилися дві нові прийомні родини та один будинок сімейного типу

 

Створення можливості  зростання  у сімейному оточенні – це найкраще забезпечення інтересів дітей, які залишилися без батьківського піклування.

Саме таким курсом іде Покров, де зберігається стійка динаміка влаштування дітей до сімейних форм виховання.

З 12 дітей, які в минулому році залишилися без батьківського піклування, троє влаштовано під опіку, семеро – у дитячий будинок сімейного типу і двоє – у прийомну сім’ю.

- Першочерговим нашим завданням  є питання захисту прав дітей, передусім право кожної дитини мати родину. Чужих дітей не буває,  ми робимо все необхідне, аби діти, які з різних причин втратили сім’ю,  зростали у любові, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

На сьогодні  у місті  функціонує  чотири  дитячих будинки сімейного типу, де виховується 26 дітей та сім прийомних сімей, які виховують 13 дітей.

У 2020 році в Покрові стало більше на дві прийомні родини та один будинок сімейного типу, де домашній затишок знайшли дев’ятеро хлопчиків та дівчаток. Всього ж на Дніпропетровщині з’явилося 18 дитячих будинків сімейного типу та 21 прийомна сім’я, куди на виховання потрапило 268 сиріт.

Перед батьками-вихователями, які попередньо проходять відбір та навчання, ставиться завдання адаптувати дітей до нових умов проживання, створити  міцну родину, де діти відчули б себе люблячими та захищеними.

Службою у справах дітей міськвиконкому здійснюється постійний контроль за умовами проживання, навчання та виховання дітей, на контролі знаходяться і питання  захисту їхніх житлових та майнових прав.

Прес-служба міського голови.