За «круглим столом» з опікунами та піклувальниками

за «круглим столом» з опікунами та піклувальниками. Зображення 1
Стан виконання опікунами та піклувальниками обов’язків щодо утримання, виховання, навчання та розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, стало темою "круглого столу", що пройшов учора у міськвиконкомі.
За участі опікунів, піклувальників разом з керівниками та фахівцями служби у справах дітей міськвиконкому, Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення обговорювали актуальні питання соціально-правового захисту дітей зазначеної категорії.
Зустріч, що відбувалася напередодні Дня Матері, начальник служби у справах дітей Наталья Дубіна розпочала зі слів щирої вдячності покровчанам, які взяли на себе місію замінити посиротілим дітям родину та люблячих батьків. На сьогодні у Покрові функціонує 2 будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей. Жодна дитина міста не перебуває в інтернатному закладі. Тож серед актуальних питань "круглого столу" - розширення  сімейних форм виховання, оздоровлення дітей, виплати державних допомог, розширення обізнаності піклувальників у питаннях, пов’язаних із захистом прав дітей, змін в законодавстві та ін.
Учасники "круглого столу" підкреслювали важливість таких зустрічей у форматі діалогу.
Прес-служба міського голови.