“З Покровом пов'язане усе найдорожче”

 

Містом свого життя називає Покров Василина Трохимівна Лінська. Вчора Почесний громадянин, Відмінник освіти, знаний краєзнавець, людина, яка чверть століття присвятила педагогічній справі, зустрічала свій ювілейний день народження. З шанованою датою Василину Трохимівну привітав міський голова Олександр Шаповал.

Її знають як вчителя і наставника, громадського діяча і пошуковця, людину, що вела за собою молодь і завжди підтримувала ветеранський рух — патріота своєї землі і рідного міста. Мало хто повірить, що коріння Василини Трохимівни проросло не з гірницької землі, бо історія краю стала її покликанням, справою, що супроводжувала через роки й десятиліття.

Вона приїхала до Покрова у 1964 році, коли місто тільки -но розправляло свої крила. Дитина війни, добре знала, що таке воєнне лихоліття, мріяла стати лікарем, однак доля розпорядилася інакше. Свій трудовий шлях Василина Лінська розпочинала інженером гірничо-збагачувального комбінату, де  проявилися її якості відмінного організатора, людини, яка може повести за собою. Тож нікому не було у дивину, коли змінила фах, обравши педагогічну справу.

Чверть століття В.Т.Лінська віддала професійно-технічній освіті, міському училищу, учні якого з теплотою відгукуються про свого вчителя. З ними вона осягала світи і була поруч, коли її хлопчиків забирали до Афганістану. Вона підтримувала їх та допомагала, саме за ініціативи Василини Трохимівни в училищі було відкрито музей бойової слави та пам’ятний знак учням, загиблим на чужій війні.

Тема пам’яті, збереження своєї історії іде через усе життя Василини Лінської. Десятки публікацій, занотованих спогадів очевидців окупації та післявоєнної розбудови вона передала міському музею і сьогодні продовжує досліджувати минуле краю, який став для неї рідним. Збирає фольклорну спадщину — українську пісню, що зігріва теплом та щирістю і не змінює хору ветеранів.

Володар багатьох професійних та державних відзнак, найдорожчою винагородою вважає звання Почесного громадянина міста, з яким пов’язане усе життя - найдорожче.

- Спасибі за багаторічну працю, за відданість Покрову, - зазначав міський голова Олександр Шаповал, адресуючи найщиріші вітання ювілярці, - бажаю Вам щастя і благополуччя, здоров'я і добра!

Прес-служба міського голови.