З «Патроном» - до перемоги. У Покрові розповідали дітям про основний Закон України

Вчора в Україні відзначили 26-у річницю з дня ухвалення Основного Закону - Конституції України. Цьогоріч державне свято проходить в умовах воєнного стану через повномасштабне вторгнення росії.

У творчих заняттях та рухливих розвагах пройшов цей день для малечі. Для них було проведено різноманітні тематичні майстер-класи та розваги, ігри та конкурси на свіжому повітрі. Осередки культури міста підготували цікаві локації, де дітлахи малювали, робили аплікації, розфарбовували яскраві кулончики з солоного тіста, створювали сувеніри і навіть разом з національним улюбленцем, песиком Патроном, виготовляли маленьких паперових собачок, копії чотирилапого героя.

"Ми прекрасно розуміємо, що нелегко зараз і дітям, тому організовуємо такі заходи, створюємо сприятливу психологічну та навчальну атмосферу, щоб малеча  відволіклася, отримала позитивні емоції, поспілкувалися та відпочили. Діти повинні мати дитинство. Ми хочемо бачити їх посмішки", - зазначає начальник відділу культури виконкомуТетяна Сударєва.

"Такі майстер-класи та розваги  дуже потрібні, діти дуже раді. Вони пограли в активні ігри, виготовили собі та рідним маленькі подаруночки. Ми дуже чекаємо на такі зустрічі, дякуємо вам" , — ділиться матуся Ольга.

Охоче приймають участь покровчани й у творчих дистанційних заходах. До конкурсу, проведеного з нагоди Дня Конституції України Дніпропетровським обласним методичним центром клубної роботи та народної творчості активно долучились юні митці Покрова. Творчий марафон присвятили одному з квітучих символів України - мальвам. Для українців це особлива квітка, - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Красива, корисна й цілюща мальва - давня і надійна берегиня будинку. І де б не були українці, в яких далеких краях, ці прекрасні обереги завжди нагадують про рідну землю.

Тож і не дивно, що до творчої конкурсної майстерні «Мальва - символ України» надійшло багато оригінальних робіт від мешканців Дніпропетровщини. Серед них - творчі доробки наших земляків, що представляють Публічну бібліотеку та її філії, Шолоховський будинок культури, клуб селища Перевізькі Хутори.

Бажаємо гарних оцінок та теплих відгуків!

Прес-служба міського голови.