З освітянами обговорили готовність закладів до навчання

з освітянами обговорили готовність закладів до навчання. Зображення 1
У місті триває потужна підготовка закладів освіти до початку навчального року. Організація даного процесу є безпрецедентною за останні роки у плані спрямування бюджетних кошті та залучення позабюджетного фінансування. Очевидні зміни акцентів та підходів до реалізації заходів. На перший план вийшли пріоритети, окреслені Олександром Шаповалом - забезпечення функціональності, енергозбереження, безпеки та комфортне перебування учнів та дошкільнят у стінах шкіл і садочків.


Зокрема й про це йшла мова на нараді з керівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, яку вчора провела заступник міського голови Наталія Бондаренко спільно з начальником управління освіти Галиною Рубахою.
Актуальних тем для обговорення перед початком навчального року було вдосталь, та передусім увага була зосереджена на поточних моментах ремонтно-будівельних робіт та готовності до роботи в осінньо-зимовий період. Наразі відремонтовано покрівлі дитячих садків № 11 та № 5. Капітального ремонту зазнали покрівлі дитячого садка № 22, дошкільного відділення НВК № 1, середньої школи № 6, Олександрівської неповної середньої школи. Завершується позаплановий капітальний ремонт покрівлі СЗШ № 8. Утеплюється гімнастична зала дитячо-юнацької спортивної школи – і це не повний перелік масштабних заходів, направлених на забезпечення комфортного і якісного навчально-виховного процесу в освітніх закладах міста. Деякі об’єкти профінансовані за рахунок депутатської субвенції, яку депутат обласної ради Марина Петросянц спрямувала на потреби освітянської галузі міста.
Від початку на усіх етапах ситуація на підвідомчих об’єктах моніториться і особисто контролюється міським головою, а за кожним закладом закріплені відповідальні куратори та комунальні підприємства. Тож на засіданні, не торкаючись глобальних питань,  зупинялися на якості виконання, готовності технологічного обладнання, забезпеченості кадрами, наповнюваності класів та інших організаційних питаннях.
Віддавали належне і зусиллям батьків у підготовці закладів до нового навчального року. Серед пропозицій заступника міського голови – проведення у подальшому загальноміських засідань батьківських комітетів та підвищення ролі батьківських громад у житті освітньої галузі міста, як замовників освітніх послуг.
Прес-служба міського голови.