З любов’ю і шаною до Кобзаря


203 –я Шевченкова весна ступила на нашу землю. За традицією сьогодні покровчани зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, аби вшанувати Великого Кобзаря. Представники влади, підприємств, організацій та установ, політичних партій та громадських організацій, небайдужі містяни з квітами пройшли урочистою ходою бульваром, що носить ім’я видатного поета - державника, котрий відкрив світові українців як націю.


Звертаючись до громадськості, заступник міського голови Наталія Бондаренко говорила про велич і значущість постаті Шевченка, про актуальність його пророчих слів, які знаходять відгук у серці кожного українця. І що творчість митця - це духовна основа нашої національної свідомості, котра надихає нас любити свою Вітчизну, безкорисливо служити її, берегти та розвивати українське слово.
На зібранні лунали рядки із безсмертних поезій Шевченка, по-особливому емоційно і барвисто звучали вони під акомпаніат національного українського інструменту – бандури. А завершився урочистий мітинг покладанням квітів до пам’ятника Кобзарю.
Тим часом , згідно розпорядження міського голови, від початку березня у місті тривають заходи з нагоди відзначення річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. У закладах освіти та культури проходять літературні читання, тематичні екскурси, виставки, експозиції, театралізовані дійства та інші заходи, покликані популяризувати творчість Великого Українця.
Прес-служба міського голови.