З 2016-го Покров щороку оновлює парк комунальної техніки

 

 

Ми рідко замислюємося над тим, яке величезне значення для щоденного комфорту у житті людини відіграє комунальна техніка. Прибирання вулиць, розчищення їх від снігу в період негод, посипання доріг під час ожеледиці, покіс трави — все це та багато іншого неможливо виконати в масштабах міста, якщо його комунальні підприємства не будуть оснащені необхідним набором техніки.

Останні п'ять років Покров свідомо робить ставку на поповнення комунальної техніки. Адже неможливо весь час “латати” застарілі зразки, які багато в чому вичерпали свій ресурс і можуть підвести у найвідповідальніший момент.

Тож придбання для міста нового обладнання стало частиною загальної стратегії його модернізації. Практично кожного року Покров отримував нові зразки сучасної комунальної техніки.

-Це було і залишається одним з головних принципів роботи, оснащувати комунальників необхідним обладнанням для оперативного та якісного виконання завдань, - говорить міський голова Олександр Шаповал.

У 2016 році першою ластівкою цього процесу став міні-навантажувач  Bobcat. Згодом додаткові одиниці цієї техніки Покров отримав у 2017 і 2018 роках. Малогабаритна техніка Bobcat має широкий спектр застосування. Він легко трансформується у грейдер, за рахунок додаткового обладнання може виконувати земляні роботи та роботи з прибирання міста. Поява цих маленьких, але потужних машин, значно полегшила працю комунальників, для яких вони є незамінними помічниками.

Справжньою революцією в питанні прибирання вулиць міста стало придбання у 2018 році комбінованої вакуумно-підмітальної машини на базі автомобіля FORD. Обладнана змінними модулями CEKSAN і TDI MUHENDISLIK, вона вивела цей процес на якісно новий рівень. Використання такого спецавтомобіля на вулицях міста дозволяє не лише видаляти з поверхні пил і сміття, але й збирати та транспортувати його до місця вивантаження.

У 2019 році парк підприємства “Добробут” поповнився ще одним таким автомобілем. Вони виявилися надзвичайно ефективними взимку під час розчищення снігових заметів та посипання доріг. Можна відзначити їх роль і в період карантину, коли автомобілі займаються миттям вулиць і автобусних зупинок, що стало важливою частиною виконання протиепідемічних заходів.

Також у 2019 році підприємство значно розширило можливості комунальників з придбанням трактора колісного Білорус - 82.1 з навісним обладнанням, нового навісного обладнання для спецтехніки, такого як гідравлічний бур Auger, роторна косарка WITAX Z-069 та культиватора-косарки FORTE 1350.

Все це зіграло не  останню роль в тому, що територія Покрова сьогодні виглядає значно чистішою та охайнішою, ніж це було ще 5 років тому. Адже неможливо рухатися вперед без впровадження нових форм і методів роботи. Неможливо утримувати багатотисячне місто з чималою територією так, як це робилося десятки років, фактично лише “віником і лопатою”. Завдяки появі в місті нової техніки, робота комунальників стала більш ефективною, швидкою та комфортною. Все це є одним з прикладів того, як маючи чітку стратегію, можна досягти необхідного результату.

Прес-служба міського голови.