З 15 вересня у ПАТ «Дніпропетровськгаз» стартував «Місячник з безпечного використання газу у побуті»


Напередодні опалювального сезону 2016-2017р.р. для підвищення рівня безпеки споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» з 15 вересня по 15 жовтня проводить «Місячник з безпечного та економного споживання природного газу».
Компанія ще раз нагадує всім споживачам, що прийшов час утеплити приміщення, перевірити опалювальне обладнання, за необхідності щось відремонтувати чи замінити.


Що саме необхідно зробити до приходу холодів:
1. Перевірити технічний стан автоматики газового обладнання.
2. Звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів та отримання акту.
3. Пофарбувати надземні газопроводи, щоб захистити їх від корозії.
4. Підрізати гілки дерев поряд з газопроводами – аби уникнути пошкоджень.
5. Утеплити димоходи, щоб уникнути накопичення конденсату. Для цього димохід огорнути спеціальним матеріалом та, за бажанням, оздобити металевим листом чи плівкою.
Для економії родинного бюджету пропонуємо:
1. Замінити застаріле газове обладнання на нове – економніше.
2. Утеплити стіни приміщення.
3. Використовувати газ для індивідуального опалення тільки, якщо температура повітря у приміщенні нижча за комфортну. Рекомендуємо вмикати опалення, коли температура в помешканні нижча за 18 С.
Для безперебійного газопостачання вчасно сплачуйте за використаний газ.
Слідкуйте за роботою газових приладів. При витоках газу негайно перекрийте крани подачі газу, відкрийте вікна і двері, залишаючи приміщення, зателефонуйте до аварійної газової служби за номером 104.
Нагадуємо, відповідальність за стан газових приладів в оселях та безпечне їх використання покладено на власників житла, квартиронаймачів і мешканців.