Юним покровчанам відкривають світ творчості

Музика, театр, образотворче мистецтво – безцінна спадщина, яку зберігають та плекають у поколіннях. Аби розуміння прекрасного, гордість за національні надбання зароджувалися ще у дитинстві, відділ культури виконкому спільно зі Школою мистецтв та Дитячою музичною школою впроваджують освітні ініціативи.

Зустріч у «Країні мистецтв», «В гості до Музики» - за такими назвами тривають творчі зустрічі, долучитися до яких може кожен охочий. Викладачі мистецьких осередків розробили цілий цикл презентаційних імпровізованих уроків, під час яких розповідають малечі про видатних особистостей, національні творчі техніки, про музичні інструменти і не тільки.

Діти можуть не лише послухати, а й відчути себе музикантом, художником, актором під час майстер-класів, театралізованих танцювальних флешмобів, художніх пленерів. Їм розкривають ази музичної грамоти, можуть навіть спробувати сили у композиторстві. Кому до вподоби пензлі та фарби – пропонують створити власну картину. Майстерність перевтілення розкривають театрали.

За словами фахівців, такі зустрічі допомагають дітям відчути світ мистецтва, розкрити свої творчі нахили й потенціал, відволіктися від непростого сьогодення.

Малеча ж не приховує свого захвату і бажання відкривати нові обрії. Їм у цьому допомагають професійні викладачі мистецьких закладів, які переконані, що всі діти талановиті, потрібно лише поштовх, аби юні зірочки засяяли на творчому небосхилі.

Прес-служба міського голови.