Юні таланти підкорюють творчі вершини

Вихованці загальноосвітніх та позашкільних творчих закладів Покрова здобули заслужені перемоги у низці мистецьких конкурсів, продемонструвавши свої таланти й креативність.

За результатами відкритого дистанційного багатожанрового фестивалю для дітей та молоді з особливими освітніми потребами “Покоління незламних і вільних-2024” вихованець гуртка “ДИВОЦВІТ” (керівник Ніна Якимова) Дмитро Чаплинський став переможцем фестивалю в номінації "Живопис". Хлопчик вкотре довів, що таланти мають величезний потенціал!

Журі відзначило не лише високу технічну майстерність юного митця, але й оригінальний підхід до тематики.

За підсумками відкритого онлайн-конкурсу малюнків серед дітей та молоді України “Малюй серцем - 2024”, який щорічно проводиться Київським державним будинком художньої та технічної творчості, вихованці Будинку творчості мають гарні результати.

Творчі перегони згуртували  більше двохсот учасників  з тринадцяти областей України. Доробки юних митців Покрова підкорили журі своєю емоційною глибиною та сучасним баченням.

У номінації “Портрет” вихованки студії ОТМ “Палітра” (керівник Вікторія Савенко) Олександра Резнікова (ІV вікова категорія) та Валерія Ряба (ІІІ вікова категорія) посіли перші місця,  друге місце – Мирослава Науменко (ІІІ вікова категорія).

Вихованка гуртка ОТМ “Акварелія”, (керівнк Діана Спірква) Софія Ященко також отримала друге переможне місце.

Перемогу в обласному конкурсі малюнків “Українська ідентичність”, приуроченому до Дня захисників та захисниць України, отримала учениця 9-А класу ліцею №2 Роза Пилипенко. Юна художниця посіла перше місце конкурсу.

Валерія Ігнатенко та Софія Ігнатенко, учениці ліцею №2, також стали переможницями ІІ Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків “Я маю ПРАВО на життя”, який відбувся на базі Навчально-наукового інституту права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України. Роботи юних художниць визнані кращими у номінації "Малюнок". Разом із вчителем історії Ларисою Ігнатенко вони запрошені до столиці на офіційне нагородження переможців.

Педагоги підтримують талановитих дітей, створюючи нові можливості для розвитку й самовираження, що мотивує їх розвиватися далі й створювати щось нове.

Попереду — нові конкурси, які відкриють ще більше юних талантів і подарують натхнення учасникам.

Пресслужба міського голови.