Юні художники Покрова - серед кращих!

Вихованці Школи мистецтв пізнають світ краси крізь призму творчості. У дитячому освітньому закладі педагоги допомагають розвивати інтерес до мистецтва, особливого бачення світу краси.

Крок за кроком у навчанні - і в майстернях юних художників народжуються цікаві роботи, які конкурують у творчому середовищі.

Так, талановита учениця 5 класу художнього відділу Дитячої школи мистецтв Софія Яценко здобула перемогу у І Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості, присвячений пам'яті Катерини Білокур "Квіткова палітра". Вихованка Тетяни Думчикової створила та представила до конкурсу неймовірну роботу, за яку отримала найвищі бали й посіла І місце!

До творчого конкурсу, присвяченого неперевершеній українській художниці Катерині Білокур, надійшли  роботи юних творців з усіх куточків країни.

Самобутню мисткиню, якою захоплювався сам Пікассо, пам'ятають та надихаються її роботами.

У Дитячій школі мистецтв на початковому курсі з історії мистецтва діти знайомляться з творчістю нашої відомої українки. А цікаві факти з біографії відомих людей особливо подобаються учням та спонукають до творчості. Так, згадуючи слова відомої художниці Катерини Білокур, яка говорила, що картини народжувались в неї в голові і ніби прямували за нею та змушували малювати, викликають неабияку цікавість, щоб познайомитись з ними. Зображені на полотнах пишні півонії, делікатні польові квіти, насичені, мов живі, натюрморти з кавуном, справляють фантастичне враження, зачаровують.

Творчість художниці стала предметом вивчення й дослідження мистецтвознавців. Її образ увінчано в живописі, скульптурі, літературних та музичних творах, художніх та документальних фільмах, а її неперевершені витвори спонукають починаючих художників торувати свій власний митецький шлях.

Прес-служба міського голови.