Йодна профілактика у разі виникнення аварії

 

Захопивши Запорізьку АЕС, російські окупанти підвищують градус ядерної напруги. І хоча їхні гучні погрози скоріше всього черговий блеф, маємо бути готові до різного розвитку подій. У випадку радіаційної аварії важливо захистити свій організм, зокрема зменшити негативний вплив на щитоподібну залозу за допомогою йодної профілактики.

Задля цього у Покрові організовано п'ять пунктів видачі, препарат видаватиметься через амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги: Амбулаторія ЗПСМ №6 (с. Шолохово); Амбулаторія ЗПСМ №1 (Рудник); Амбулаторія ЗПСМ №3 (Чортомлик); Два пункти в амбулаторії №4 (поліклініка, вул. Медична). З собою необхідно мати: дорослим -паспорт, для дітей - свідоцтво про народження. Видача відбуватиметься з 9.00.

За словами директора Центру первинної медико - санітарної допомоги Олени Саламахи, вживати йодид калію не треба просто так, лише за оповіщення системи, що існує радіаційна загроза. В екстреному випадку, після оповіщення про радіаційну загроза треба однократно прийняти йодид калію, запиваючи великою кількістю води або молока, щоб заблокувати роботу залози, аби вона не поглинала радіактивний йод.

Препарат в достатній кількості для забезпечення усіх мешканців громади. Тому не створюємо ажіотажу, це лише заходи безпеки. Слід пам'ятати також про інші заходи захисту у разі радіаційної загрози: перейти в укриття, щільно закрити вікна і двері(не здійснювати провітрювання), упакувати харчові продукти або помістити їх в закриті ємності, накопичити запас питної води.

Прес-служба міського голови.