"ЯК ПАРОСТЬ ВИНОГРАДНОЇ ЛОЗИ ПЛЕКАЙТЕ МОВУ..."

 

Сьогодні, 21 лютого, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. Він проходить відтоді, як у 1999 році в Парижі, на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, було проголошено про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності».

У ЮНЕСКО впевнені, що створення свята – це важливий крок до визнання необхідності захистити різноманіття культур і зберігати повагу до мови як показника культури.

Відзначили Міжнародний день рідної мови й у Покрові. У закладах освіти, культури, клубних осередках, Будинку культури Шолохового пройшли різноманітні заходи. Підростаюче покоління активно долучилось до онлайн-флешмобів та марафонів  з декламування поетичних рядків про рідну, пишнобарвисту, солов’їну мову. Також діти брали участь у виховних годинах, вікторинах, годинах спілкування.

Педагоги обговорювали зі старшокласниками - як уникнути найпоширеніших помилок у мовленні, а менші жваво відшукували та вирішували завдання у тематичному квесті.

Найменші школярики, учні 1-Б класу навчально-виховного комплексу №1 взяли активну участь в онлайн-олімпіаді і отримали гарні результати!

У публічній бібліотеці фахівці приготували для читачів тематичні й цікаві книги, оформили виставки.

У музейному просторі - міському Народному історико-краєзнавчому музеї ім. Миколи Занудька, до Дня рідної мови відкрилась виставка майстрині–вишивальниці Надії Іванівни Тарасенко ‘’Наша рідна мова – чудова та вишиванкова’’. Музейники запрошують містян та гостей міста переглянути виставку вишитих виробів талановитої покровчанки.

Рідна українська мова – це основа нашої безмежно багатої культури, яку треба вивчати, плекати й любити.

Прес-служба міського голови.