Як не вигоріти емоційно – «Проліска» провела тренінг для фахівців соціальної сфери Покрова

Покров не припиняє співпраці з благодійниками, спрямовуючи спільні зусилля на реалізацію соціально важливих проєктів. Триває конструктивна робота з фахівцями гуманітарної місії «Проліска», які впроваджують системні ініціативи на допомогу тим, хто цього найбільше потребує.

«Проліска» діє з 2014 року, тож головне завдання для них – підтримка людей, що постраждали від війни і тих, хто працює з вразливими категоріями. Саме останньому було присвячено психологічний тренінг «Профілактичні дії щодо емоційного вигорання фахівців, які стикаються з представниками вразливих верств населення». У тренінгу взяли участь працівники соціальної сфери міста, які разом з психологами «Проліска - Дніпро» Тетяною Власовою, Жанною Ведмєдєвою говорили на злободенну тему емоційного вигорання.

Визначали ознаки й стадії небезпечного стану, що найбільше загрожує  професії системи «людина-людина». У ході зустрічі мова йшла про профілактику емоційного вигорання, володіння навичок стабілізації, самодопомоги та відновлення. Використовуючи психологічні техніки та вправи, були надані дієві рекомендації щодо дотримання необхідного балансу між професійним та особистим життям.

Учасники ділилися своїми емоціями та почуттями, не обходили і проблем, з якими стикаються у процесі професійної діяльності. Рішення шукали разом з психологами.

За словами учасників, такі зустрічі – на часі, бо отримали практичні навички, а також інструменти для  ефективного подолання емоційного вигорання. Тренінг підвищив обізнаність щодо важливості самодопомоги та збереження емоційного здоров'я в умовах стресових ситуацій, які є невід'ємною частиною професії соціального працівника.  Підкреслювалося, що гуманітарна місія "Проліска" завжди там, де потрібна допомога!

Прес-служба міського голови.